Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، در شیراز نیز به عنوان یکی از کلانشهرهای کشور شاهد انجام ساخت و سازهای مختلفی در اقصی نقاط شهر هستیم که به منظور بررسی این اتفاق، در سلسله گزارش هایی به ابعاد مختلف ساختمان سازی در شیراز خواهیم پرداخت.

به منظور شروع ساخت و ساز باید زمین مورد نظر را با توجه به شرایط مالی و منطقه ای خریداری کرد که پیشنهاد می شود در همان ابتدا و پیش از خرید، استعلامی از شهرداری آن منطقه گرفته تا زمین آماده ساخت باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مرحله وارد سیکل گاها خسته کننده اداری شده که باید به دنبال گرفتن مجوزهای مختلف برای ساخت و ساز خود بود. قابل ذکر است که برای انجام هرگونه ساخت و سازی باید مجوزهای لازم را از مراجع ذی صلاح گرفته و در غیر این صورت انجام هرگونه عملیات ساخت و ساز بدون صدور پروانه ساختمان غیرقانونی بوده و توسط مراجع نظارت بر ساختمان متوقف خواهد شد.

از اهداف اخذ مجوز ساخت، اطمینان از ساخت و سازی قانونی مطابق با مشخصات فنی و رعایت اصول شهرسازی مطابق با آیین‌نامه‌ها و ضوابط طرح جامع شهری، اطمینان از ایمنی صاحبان فعلی یا بعدی ساختمان، بهره مند شدن از تسهیلات بانکی، بیمه شدن کلیه عوامل دخیل در ساخت و ساز، بهره مندی از انشعابات آب، برق، گاز و تلفن، جلوگیری از بروز حوادث ساختمانی برای ساختمان های مجاور به دلیل حضور ناظرین ساختمانی و ارائه راهکار جهت صرفه جویی در هزینه های ساخت و ساز در هنگام طراحی و نظارت می باشد.

غالب مجوزها را باید شهرداری صادر کند به همین منظور با در دست داشتن مدارکی همچون کپی و اصل سند، کپی و اصل شناسنامه و کارت ملی مالک یا مالکین و برگه تصویه حساب عوارض نوسازی ملک در سال‌های گذشته  به شهرداری منطقه خود مراجعه کرده و تشکیل پرونده را صورت باید داد.

در ادامه مامورین شهرداری از زمین خریداری شده بازدید می کنند و اطلاعاتی نظیر ابعاد ملک، عرض گذر، بنای موجود و موقعیت مجاورین در صورت داشتن مواردی از قبیل پخ در بنا را به دست آورده و در همین حین امکان ساخت و ساز در چند طبقه را به فرد اعلام خواهند کرد.

بعد از انجام مراحل بازدید، قسمت بر و کف، مورد کارشناسی و اظهارنظر قرار می‌گیرد و دستور تهیه نقشه به مالک صادر می‌شود. در دستور نقشه اطلاعاتی از قبیل ابعاد باقی‌مانده ملک پس از اصلاحات موردنظر شهرداری، مساحت زمین بعد از اصلاحات، تعداد طبقات و مساحت هر طبقه ذکر می‌شود و اطلاعاتی از قبیل متراژ سند و عرض‌گذر تعیین می‌شود که در مرحله بعد این اطلاعات برای تهیه و طراحی نقشه به مهندس معمار ارجاع می شود تا گروه معماری، بر اساس دستور نقشه صادرشده، ضوابط شهرداری و پس از هماهنگی با مهندس سازه، نقشه معماری بهینه ای طراحی نمایند که این طرح باید به لحاظ زیبایی، متراژ و حداکثر پارکینگ در بهترین حالت ممکن ارائه شود. 

در نهایت نقشه طراحی شده برای بررسی باید به شهرداری یا دفاتر خدمات شهری ارسال شود. چنانچه نقشه نیاز به اصلاح داشت، دفتر مهندسی ملزم به اصلاح نقشه بوده و پس از اصلاح مجدداً نقشه برای بررسی و تاًیید به دفاتر خدمات مهندسی ارجاع داده می‌شود. 

بعد از رفع ایرادات نظارتی و نهایی شدن نقشه مالک باید دست به جیب شده و عوارض ساخت و ساز را پرداخت نماید. همچنین درصورتی که نیاز باشد، هزینه تراکم را نیز فرد باید بپردازد که کوتاهی در پرداخت هرکدام از موارد گفته شده، صدور مجور ساخت و ساز را به تعویق خواهد انداخت و چه بسا به دلیل مشکلات  مالی بسیاری کارشان در همین مرحله به پایان رسیده است.

در ادامه مالک باید به دفاتر خدمات شهری مراجعه کند و فرم درخواست تعیین ناظر را ارائه نماید. مدارک پیش ‌نویسی که باید توسط مالک تهیه و ارائه شود شامل برگه سبز مهره شده ۴ رشته شامل سازه، معماری، برق و مکانیک، برگه سبز یا سهمیه ناظر به همراه قرارداد مالک و ناظر، برگ تعهد رعایت اصلاحیه و تأییدیه نما، فایل ‌های نقشه سازه، برق و نقشه مکانیک، چک لیست ‌های مبحث ۱۹ و ۶ بارگذاری و زلزله، برگه تعهد مشاوره ژئوتکنیک و تأییدیه خاک می باشد.

در نهایت برای معرفی ناظر از سوی دفتر خدماتی مذکور با مالک تماس گرفته می شود. بعد از تعیین ناظر، بین مالک و ناظر قراردادی بسته می‌شود.

تمامی ‌برگه ‌های مهندسی دوباره مورد بررسی قرار می ‌گیرند تا محاسبه ‌های پایانی هم انجام شوند. در این مرحله تذکرهایی نیز از سوی مسئولان شهری درخصوص رعایت مسائل مرتبط با بهینه ‌سازی مصرف انرژی یا رعایت اصول اسکلت ‌بندی ساختمان به فرد داده می‌شود و کم‌کم باید خود را برای شروع عملیات ساخت‌ و ساز آماده کرد. 

اگر مراحل گفته شده به ‌طور مرتب طی شود، مشکلی در گرفتن مجوز ساخت ‌و ساز نخواهد بود و در این مرحله می‌توان مجوز ساخت ‌و ساز را از شهرداری‌ تحویل گرفت که تازه مراحل اصلی ساخت و ساز آغاز می گردد.

قابل ذکر است که بسیاری از تاییدیه ها برای صدور پروانه ساختمان به صورت سیستمی و اینترنتی قابل انجام است.

این نکته نیز قابل توجه است که تمام پروژه ‌های ساخت و ساز نیازی به گرفتن مجوز ساخت ندارد مانند اغلب موارد تعمیرات، نوسازی و جایگزینی ‌های ساده که می‌تواند توسط پیمانکاران یا مالکین و بدون درخواست مجوز ساخت انجام شود اما مسلماَ برای پروژه‌ هایی که شامل اضافه کردن بنا یا تغییرات عمده در ساختار ساختمان باشد نیاز به گرفتن مجوز ساخت می باشد. 

از آنجایی که مجوزها برای هر منطقه به‌ صورت جداگانه با توجه به آن منطقه تدوین می ‌شود بنابراین برای اطمینان از موارد مجوز باید به شهرداری منطقه خود مراجعه کرده و با آنها در ارتباط بود.

هزینه اخذ پروانه ساختمان در شیراز از جمله مواردی است که برای بسیاری جای سوال دارد، پس از آن که نقشه های معماری شما آماده شد و تاییدیه های لازمه را از دفتر خدمات الکترونیک دریافت کرد، طبق متراژ های نهایی و تایید شده می بایست محاسبه هزینه اخذ جواز ساختمان را به حساب شهرداری واریز کنید که محاسبه هزینه اخذ جواز ساختمان در شیراز متناسب با کاربری ملک متفاوت است و عواملی در تغییر قیمت نهایی آن تاثیر گذارند که از برخی از این عوامل شامل متراژ زمین، مساحت ناخالص، تعداد طبقات ساختمان، تعداد پارکینگ و قیمت منطقه ای ساختمان می باشد که محاسبه هزینه تمام شده را دچار نوسان خواهند کرد.

همچنین باید دانست که مجوز ساخت و ساز تا دو سال اعتبار خواهد داشت که تا دو سال دیگر هم تمدید خواهد شد.

در گزارش های بعدی به ابعاد مختلف ساخت و ساز در شهر شیراز خواهیم پرداخت.

انتهای پیام/ن
 

منبع: فارس

کلیدواژه: ساخت و ساز شهری شیراز مجوز ضوابط مسکونی تجاری گرفتن مجوز ساخت و ساز مجوز ساخت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۸۶۹۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازندگان حرفه‌ای ساختمان در اصفهان معرفی می‌شوند

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد جواد نیکبخت دراین باره اظهار کرد: معیارهای ۹ گانه برای شناسایی سازندگان برتر ساختمان در اصفهان شامل پایداری ساختمان و مدیریت انرژی، استفاده از فناوری‌های نوین و هوشمند صنعت ساختمان، سرمایه گذاری در بافت‌های ناکارآمد یا محله‌های محروم، کیفیت طراحی و جذابیت بصری ساختمان‌های ساخته شده، اقدام‌های انجام شده در افزایش سرعت فرایند ساخت و ساز، رعایت ضوابط و مقررات شهرسازی و ساختمانی، مساحت زیربنای ساختمان‌های ساخته شده، ارتقای ایستایی ساختمانی با کاهش وزن سازه و استفاده از مصالح با کیفیت و استاندارد است.

وی افزود: برای این معیارها، شاخص‌هایی تعریف شده که افزایش بهره وری آب، مدیریت مصرف انرژی، مدیریت پسماند از مبدا، استفاده از فناوری‌های هوشمند، تعداد واحدهای ساخته شده با الگوی مسکن قابل استطاعت در بافت‌های ناکارآمد یا محله‌های محروم، استفاده از سیستم‌های مکانیزه جهت تسریع فرایند ساخت و ساز، میزان تعهد به اجرای پروانه ساختمانی و عدم انجام تخلفات ساختمانی بر اساس سوابق آرای کمیسیون ماده ۱۰۰ از جمله آن شاخص‌ها است.

مدیر کل نظارت بر اجرای ضوابط شهرسازی شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: سازندگان حقیقی و حقوقی که در سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ با مجموع حداقل مساحت ۵ هزار متر مربع زیربنا یا ۴۰ واحد را ساخته و با دریافت پایان کار یا پروانه ساختمانی شروع به ساخت کرده اند، می‌توانند در این فراخوان شرکت کنند.

وی افزود: متقاضیان تا ۲۵ اردیبشهت ماه فرصت دارند با مراجعه به دبیرخانه شناسایی سازندگان حرفه‌ای ساختمان شهر اصفهان در اداره مطالعات و برنامه ریزی شهری معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان، مراجعه و فرم‌های ارزیابی ساختمان‌ها را دریافت و تکمیل کنند تا از امتیازهای ویژه ای که برای سازندگان برتر در نظر گرفته شده است، بهره مند شوند.

به گفته وی، هدف از این فراخوان عمومی شناسایی سازندگان حرفه‌ای ساختمان، معرفی و تجلیل از آنها، هماهنگی بیشتر برای رفع موانع تولید و تسریع فرایند ساخت و ساز است.

کد خبر 6101151

دیگر خبرها

  • سازندگان حرفه‌ای ساختمان در اصفهان معرفی می‌شوند
  • ساختمان‌های چندکاربری؛ نیاز امروز شهرها
  • شهری در ایران که کوچه ندارد ! | ویدئو
  • «کاهش تخلفات و کنترل جدی ساخت و سازها» اولویت مدیریت شهری است
  • خروج اتوبوس‌های با عمر بالا از ناوگان شهری یزد
  • برای کاهش تخلفات شهری باید تغییر نگاه جدی صورت گیرد
  • استقبال خاورمیانه از صنعت ساخت‌وساز جدید
  • استقبال خاورمیانه از ساخت‌وساز ماژولار
  • توقف ساخت‌وساز از عوامل اصلی افزایش قیمت مسکن در تهران
  • در حوزه تخلفات شهری بیش از ۱۱۳۷ مورد تخریب و جمع‌آوری صورت گرفت